В Сеул искат обединение със Северна Корея

в Свят

Ново проучване в южнокорейската столица Сеул показва, че огромна част от жителите му искат обединение на двете Кореи – въпреки обтегнатите отношения, предаде Korea Herald.

В проучването са запитани 2000 граждани на столицата. 74% от тях заявяват, че е необходимо обединение със Северна Корея, докато 26% не са съгласни с това. Двете Кореи на практика още са във война, защото след Корейската война не подписват мирен договор, а само примирие.

През последните месеци все пак се стигна до известен напредък, а целта е да няма ядрени оръжия на Корейския полуостров. По-голямата част от анкетираните казват, че според тях обединението на двете Кореи ще се случи през следващите 20 години.

Анкетираните смятат, че чрез обединение на Южна и Северна Корея ще се постигне икономически растеж, ще се сложи край на идеологическите различия, както и ще спадне процентът на безработните. САЩ, които са близък съюзник на Южна Корея и имат свои войници там, искат да сложат край на напрежението и да бъде постигнат мир в региона.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*