Германци май купуват Ideal Standart

в Новини

Германската компания за санитарна керамика Villeroy & Boch може да купи дружеството Ideal Standart, което има и производство в България. Това става ясно от отговор на Villeroy & Boch по повод публикации в медиите относно планираната сделка, пише Economic.bg.

Разговорите за евентуалното придобиване все още са в ранна фаза и все още не са взети решения на ниво Съвет на директорите и на Надзорен съвет, подчертават от семейната германска компания.

„Възможно е Villeroy & Boch AG в бъдеще да се откаже от проекта или придобиването да не се осъществи по други причини“, се казва в съобщението.

От „Идеал Стандарт – Видима“ обясниха пред Economic.bg, че все още нямат официална позиция по случая от компанията майка и не могат да коментират.

Според доклада на изданието Manager Magazine, Villeroy & Boch почти ще удвои продажбите си с придобиването, но има проблеми с групата от собственици.

Базираната в Брюксел Ideal Standard, в която работят 9 500 души, беше собственост на финансовия инвеститор Bain Capital до 2018 г., който изпадна във финансови затруднения поради лихвените плащания и излезе от инвестицията си.

След това американските кредитори Anchorage и CVC Credit Partners преобразуваха облигациите си в капитал и оттогава управляват Ideal Standard.

Белгийско промишлено предприятие е със седалище в Завентем. Създадено е през 2007 г. при ликвидирането на американската компания American Standart, като поема нейното производство на санитарна керамика и санитарна арматура в Европа, Близкия Изток и Северна Африка.

Най-голямото подразделение на Ideal Standart International е „Идеал Стандарт – Видима“ в Севлиево. Българската компания развива пазарите в Източна Европа с търговските марки Vidima и Ideal Standard. „Идеал Стандарт – Видима“ АД е сред най-големите и важни структури на компанията майка със своите два завода – за производство на санитарна арматура и за производство на санитарна керамика, дистрибуционен център, търговска организация „Клъстер България“ и европейските структури – Център за IT компетенции и Център за финансово обслужване.

Групата има производствени бази още в Египет, Чехия, Италия, Германия, Великобритания и Франция.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*