Гърция: Най-много са българите, но парите идват от турците

в Свят

В северната част на Гърция най-много харчат турските туристи, въпреки че са много по-малко от българските, предаде Анадолската агенция, позовавайки се на данни на Централната банка на Гърция.

Статистиката за първите девет месеца на изминалата 2019 година сочи, че в северната гръцка провинция Източна Македония и Тракия най-много пари са оставили турските туристи. Близо 700 000 турци са изхарчили €136.8 милиона. Това прави средно по €195 на човек.

Българите, въпреки че са в пъти повече, са изхарчили по-малко, сочат данните. Повече от 2.5 милиона български туристи са посетили тази провинция, и са изхарчили близо €117 милиона.

На трето място в класацията по брой са румънските туристи, следвани от германските. Турските туристи се нуждаят от шенгенска виза, докато българите, румънците и германците пътуват безпроблемно, посочва агенцията. Гръцката провинция обаче се намира близо до най-многолюдния турски град Истанбул. Много турци се възползват от това и отиват да почиват в Гърция.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*