Демерджиев хвърли бомба за полицайката Симона Радева и любовника й!

в България

Демерджиев хвърли бомба за полицайката Симона Радева и любовника й! Полицайката от Първо РПУ Симона Радева и приятелят й Мирослав Якимов – служител на столичното Четвърто РПУ са уволнени дисциплинарно във връзка със случая „Георги Семерджиев“.

Това заяви пред БНТ министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, който добави, че се е стигнало до края на разплитането на казуса с полицейския чадър над бившия футболист.

На 5 юли м.г. 35-годишният бивш футболист, седнал зад волана на луксозен джип „Ауди“, помете такси на кръстовището на бул. „Черни връх“ и ул. „Свети Наум“ с висока скорост, след което се блъсна в асансьора на метростанция „Европейски съюз“.

От силния удар колата се разцепи на две и едната половина удари смъртоносно двете млади жени, които по това време са се движили по тротоара – 26-годишната студентка Христина Дилева и 22-годишната Хариет Стефанович. Те загинаха на място.

Именно Мирослав Якимов е сред първите, оказали се на мястото на катастрофата. По думите на вътрешния министър е доказано, че униформеният от Четвърто РПУ е допуснал нарушение във връзка с катастрофата и последващата му работа по разследване на инцидента.

Извън уволнените дисциплинарно, още 38 служители на реда са наказани по някакъв по случая, добави Иван Демерджиев.

„Когато са наказани толкова много хора, към тази система не може да има претенции, че не се чисти“, каза още вътрешният министър.

Според него, парични награди стимулират служителите на реда, които съвестно изпълняват задълженията си. Такива, например, са получили всички, които са заловили незаконни мигранти. Възнагражденията в системата не са толкова големи, единственият стимул на служителите да си вършат съвестно работата, е моралният, смята служебният министър.

Министърът на вътрешните работи бе категоричен, че трябва да се въведат солидни привилегии за пенсионираните полицаи, които са изпълнили службата си без нарушения. Целта е те да се превърнат в стимул за добра работа на служителите на реда.

По отношение на промените в системата на МВР Демерджиев подчерта, че години наред тя е била политизирана и „хората на този“ са водели тихи войни с „хората на онзи“. Системата на МВР трябва да е деполитизирана. Когато бъде сменен министър, професионалното тяло трябва да продължи да работи, смята той. По думите му има много добри професионалисти, отстранени по политически причини и системата се е обезкървила откъм експерти.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар