Денков се скри зад ДАНС за изгонените руски духовници: Нямам нищо общо, не отстъпваме пред чужди интереси

в България

Денков се скри зад ДАНС за изгонените руски духовници: Нямам нищо общо, не отстъпваме пред чужди интереси „Има доклад на ДАНС, който показва, че те извършват действия, които не съответстват на техния статут в България.

Запознах се с доклада, но нямам пряко отношение към вземането на това решение. То е на ДАНС“.

Така премиерът Николай Денков коментира пред журналисти решението да бъдат експулсирани предстоятелят на Руската църква и още двама служители на храма.

“Когато някой извършва неправомерни действия, които противоречат на българското законодателство, той трябва да бъде санкциониран. В случая става дума за санкция срещу законите на България“, заяви още Денков.

Той не пожела да коментира думите на посланик Елеонора Митрофанова по повод това решение.

Денков бе помолен да коментира и думите на президента Румен Радев, че държавността отстъпва пред чужди интереси.

„Напоследък президентът казва неща, които не са верни. Когато говори за изкривена история, много често неговите аргументи се базират на изкривената история, а не на истинската история на България. Не виждам смисъл да коментирам повече. Нека по делата всеки да бъде съден“, коментира Николай Денков.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар