Доц. Сарийски: Китай и Русия ще ни казват колко да бъде цената на газа

в България

Доц. Сарийски: Китай и Русия ще ни казват колко да бъде цената на газа „Меко казано мерките на Европа са недомислени. Тя не си прави добре сметката“

„Няма по-сигурен залог от това да кажете, че ни очаква тежка зима.

Блумбърг от време на време правят изследване сред икономисти и около 80% казаха, че ни очаква рецесия.

Тоест скоро икономистите ще са 100% сигурни в нея, защото процентът се покачва.

Това се получава от печатането на пари.

Другият проблем са суровините, Европа от години живее с евтини суровини от Русия, Африка и т.н.

Но сега това приключи в Самарканд (срещата в Узбекистан)“, заяви в ефир доц. Григор Сарийски, икономист от Института за икономически изследвания на Българската академия на науките.

„Китай и Русия имат 2/3 от производството на уран. Представете си как ще съществуват атомните централи като имате подобен монопол.

Страните от Шанхайската организация за сътрудничество имат нещо като „газов ОПЕК“. Страните-членки притежават около 73% от световните доказани залежи.

Скоро ще имаме комитет по планиране, който ще ни казва колко да бъде цената на газа. Толкова“, допълни той.

„Меко казано мерките на ЕС са недомислени. Европа не си прави добре сметката. Какво очаквате от съюз, в който елитът се избира по недемократичен начин.

Там далеч не влизат най-квалифицираните.

Коалиционните партии в управлението на Германия, докато Урсула фон дер Лайен беше министър там, казаха че това е най-слабият немски министър за всички времена, по каквото ще да е“, посочи доц. Сарийски.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар