До 10 000 лв. глоба за данъчни складове за горива, ако нямат видеокамери

в Новини

Данъчните складове за горива задължително ще трябва да бъдат оборудвани със системи за видеонаблюдение и контрол. Това постановиха депутатите с промени в Закона за акцизите и данъчните складове, окончателно приети в четвъртък. Онези, които не се съобразят с новото изискване, са заплашени от имуществена санкция от 3000 до 8000 лв., която при рецидив ще варира от 5000 до 10 000 лв., пресмята в. „Сега“.

Видеосистемите трябва да осигуряват „визуален контрол в реално време“ и непрекъснат запис върху цифров регистратор – сървър. Камерите трябва да се монтират стационарно на всички места, през които в склада влизат или излизат транспортни средства, и да бъдат разположени така, че да позволяват разпознаване на номерата им. Ще работят денонощно, а за да бъде сигурно, че няма да има прекъсвания, ще трябва да разполагат с автономно захранване. Депутатите дори уточниха, че камерите трябва да бъдат „влагозащитени, да са с резолюция, не по-малка от 1280 х 720 пиксела“, да позволяват наблюдение през нощта и да могат да алармират „при настъпване на определени събития“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар