Държавата остави без животоспасяващи лекарства Кристина, вече не била дете

в България

Кристина се бори с рядко генетично заболяване, но държавата вече й отказва лекарства, защото е навършила 18 години, показа Нова тв.

Лекарите прилагат различни лечения и така предизвикват нови болести, за да разберат диагнозата на момичето.

Когато е на 7 месеца се установява, че има непоносимост към протеини. Кристина е единственият случай на Балканите през 90-те с това заболяване, съобщава Petel.bg

Лекарствата й обаче са много скъпи и семейството й продава играчки по базари, за да събира пари за лечението на дъщеря си.

„До 18 години се справяхме с помощта на Фонда за лечение на деца и Българската Коледа закупуваха добавката. Това дете, докато е живо ще е на диета, тя може да яде само плодове и зеленчуци. „, сподели майката на Кристина – Ани Петрова.

Когато навършила пълнолетие обаче семейството разбира, че няма право на добавката, която струва около 1500 лева на месец.

От Здравната каса отговориха, че няма да заплатят съответната храна“, посочи майката на Кристина.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар