Европейски лидер в строителството на транспортни съоръжения вече е в България

в Новини

„Вахостав – СК“ (VAHOSTAV-SK a.s.) – втората по големина компания от строителния сектор в Словашката република насочва вниманието си към сложни инфраструктурни обекти в България. Такива са участъците през Кресненското дефиле, тунела под Шипка, части от АМ Хемус и ЖП проектите, които предстои да бъдат пуснати в страната.

„Вахостав – СК“ (VAHOSTAV-SK a.s.) включва в портфолиото си множество изпълнени и пуснати в експлоатация проекти не само в родината си, но и в Европа. Към днешна дата компанията изгражда част от Румънската магистралата „Трансилвания“ от Тимишоара до Унгарската граница с обща бюджетна стойност 2,2 млрд евро. В същото време работи по изграждането на най-дългия тунел в Словакия в партньорство с италианския гигант „Салини Импреджио“. Тунелът „Вишньове“ е с дължина от 7520м и е на стойност над 710 милиона евро. Очаква се тунелът да бъде завършен през 2023г. Най – високия виадукт в Словакия с височина от 77м е също дело на компанията. Предстои също така „Вахостав – СК“ в консорциум с „ТуКон“ (TuCon) да изгради първия етап на северния байпас в Прешов.

„Вахостав – СК“ (VAHOSTAV-SK a.s.) е създадена през 1954 година и e лидер в бранша на инфраструктурното стрoителствo и специализира в сложни обекти с голям обем подземно и високо строителство – мостове и естакади. Компанията се концентрира върху техническата част на тези обекти и тяхното изпълнение.

„В България предстои да се изграждат редица големи и изключително сложни инфраструктурни проекти и ние смятаме, че нашият опит и експертиза могат да са от голяма полза. Наблюдаваме пазара и разговаряме с редица местни партньори за възможностите.“ Споделя инж. Иван Кимличка – изпълнителен директор на международния отдел на „Вохастав – СК“.

„Наблюденията ни до този момент са, че в страната има много професионални компании с добре подготвени кадри, но вярваме, че при този обем на предстоящи обекти ще има място и за нас. За нас е важно да се изпълняват качествени и умно проектирани обекти, като същевременно целим да правим изпълнението им по-ефективно от гледна точка на време и ресурс.“ – споделя още инж. Кимличка.

„След успешното ни участие в търга за 13 километровата отсечка Ботевград – Мездра, „Вохостав – СК“ е в процедура по откриване на постоянен офис в България с цел разширяване на дейността си в страната.“ – добавя инж. Кимличка.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*