ЕС трябва да се стреми към преговори със Северна Македония

в Свят

Сътрудничеството със Западните Балкани е много важно за ЕС. Това заяви председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен, цитирана от Дойче Веле.

Тя обяви, че очаква положителни стъпки за стартиране на преговорите за членство на Северна Македония и Албания. Според нея това може да стане паралелно с опита за реформи в процедурата по разширяването.

„Трябва да намерим начин за паралелни преговори за реформа и стартиране на разговорите със Северна Македония и Албания. Предложенията ни за промени в ЕС скоро ще бъдат обявени“, заяви Фон дер Лайен.

Хърватският премиер Андрей Пленкович обяви, че започването на преговори с балкански държави ще бъде основен приоритет за хърватското председателство. Страните от Западните Балкани ще бъдат поканени за нови разговори в Загреб.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*