Ето кой ще решава световните проблеми през 2020 г.

в Свят

Проучване сред германците показва, че през 2020 г. най-значима роля в решаването на световните проблеми ще имат германския канцлер Ангела Меркел, руският президент Владимир Путин и неговият френски колега Еманюел Макрон. Данните от анкетата, проведена от института YouGov, публикува в неделния си брой вестник Welt am Sonntag.

На въпроса „Кои политици ще играят най-голяма роля при решаване на големите външнополитически проблеми през 2020 г.?“ 22% от анкетираните посочват Меркел. С 20% на второ място е Путин, а с 19% трети остава Макрон. На четвърто място остава президентът на САЩ Доналд Тръмп със 16%. В ТОП 5 влиза и председателят на Европейската комисия Улсула фон дел Лайер.

Близо 30% от анкетираните, обаче са на мнение, че няма политик, който да може да се справи с текущите проблеми.

На въпрос дали Германия трябва да увеличи военното си присъствие в конфликтни региони с цел повишаване на собствената си външнополитическа значимост – 55% са „против“, а 27“ са „за“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*