Забранява се на до 60-годишните да посещават хранителни магазини и аптеки от 8:30 до 10:30

в България

Въвеждаме следните противоепидемични мерки на територията на Република България.

Преустановяват се посещенията на паркове, фитнес зали, на открити и закрити обществени места.

Това заяви здравният министър Кирил Ананиев.

Правилата влизат в сила от 00:00 часа тази нощ, предаде Блиц.

„МВР ще организира контролно-пропусквателни пунктове на входа и изхода на всеки град и ще проверяват каква е причината за пътуването“, заяви той.

„Забранява се на лицата до 60-годишна възраст на посещават хранителни магазини и аптеки всеки ден в периода от 8:30 до 10:30“, каза Ананиев.

„Излизайки или влизайки от/в града, хората трябва да имат декларация и когато бъдат спрени от униформените на пункта да дадат декларацията на къде пътуват и с каква цел. Така те вече носят своята отговорност“, заяви Ананиев.

По думите му всеки човек, който работи в друг град, трябва да вземе от работодателя си служебна бележка, че отива на работа и в какъв диапазон от време. „Тези, които отиват до болниците, трябва да покажат документ, за да го удостоверят“, каза той.

„Хората, които работят извън областните градове, препоръчвам да поискат от работодателите си такава декларация. Мярката се въвежда, за да се ограничи безцелното пътуване. Идеята е да се намали бързината на разпространение на вируса. Призивът е всички граждани да спазват разпоредбите. Подготвяйте си документите, за да може да бъдете по-бързо проверени на специалните пунктове“, заяви вътрешният министър Младен Маринов.

„Тези мерки засега са в рамките на извънредното положение. Могат да бъдат удължени, ако се наложи“, добави Мутафчийски.

„Важно е да се разбере от българите, че правим това заради здравето им. Не искаме да пречим на бизнеса. Икономиката трябва да работи, защото тя е носител на целия финансов ресурс, който отново се връща при българските граждани“, заяви Ананиев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*

Последни от България

Отидете горе