Затварянето на “Мини Марица Изток” е престъпление. Имаме въглища за още 70 г.

в България

Затварянето на “Мини Марица Изток” е престъпление. Имаме въглища за още 70 г. „Правителството е готово да зачеркне „Мини Марица Изток“ като основополагащо държавно енергийно предприятие и да „покани“ инвеститори, които да развиват някаква имагинерна енергетика.

Въглищата на „Марица Изток“ са единственият енергоресурс, който е наш, не зависи от световни борси, войни около нас или цената на доставка от Китай.

България няма газ, петрол и ядрено гориво. Има лигнитни въглища за 70 години напред“. За това предупреди енергийният експерт Георги Кадиев.

„Марица Изток“ е част от националната сигурност. Когато и ако стане криза и всеки спасява първо себе си, „Марица Изток“ ще ни спаси“, добави той.

Според Кадиев затварянето на „Марица Изток“ е престъпление. Всякакви идеи за фотоволтаици там, зелен водород и т.н. са добри само ако са държавна собственост и включват запазването на производство на енергия от въглища.

„Благодаря за инвеститорите, които ще дойдат наготово на място с прекрасна инфраструктура, изградена от държавата. Няма нужда. Държавата сама трябва да инвестира“, коментира още Кадиев.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*