Интернет на нещата навлиза и в козметиката

в Новини

Базираният в Република Китай биотехнологичен стартъп VesCir пусна смарт система за персонална грижа за кожата, интегрираща Интернет на нещата (IoT), алгоритъм с изкуствен интелект и биомедицински технологии, за да представи персонализирани решения за грижа за кожата на потребителите.

В системата ще се използва оптично смарт устройство за проверка на състоянието на кожата на потребителите и метеорологичните условия в техния квартал, включващи температура и влажност. Вградените алгоритми ще обработват и анализират получените резултати и събраната информация преди да препоръчат на потребителите съответните продукти за грижа за кожата – това сподели инженерът от компанията.

В допълнение, данните за кожата, събрани от компанията, ще могат на свой ред да помогнат на търговците на козметични продукти и на марките да подобрят своята продуктова гама.

По отношение на бизнес модела, VesCir ще извършва пакетна доставка на смарт-тестера и свързаното с него приложение, като добавя и различни продукти за грижа за кожата. Първоначално ще се работи усилено по насърчаване на продажбите в безмитни магазини на летищата в Тайван, а след това продуктите ще бъдат пуснати на пазара и във Франция, като се очаква това да се случи възможно най-скоро.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*