Иран дава $80 милиона за главата на Тръмп

в Свят

Иран обяви награда от $80 милиона за главата на американския президент Доналд Тръмп след убийството на генерал Касем Сюлеймани, предаде „Мирър“.

Именно Тръмп одобри въздушния удар срещу кортежа на Сюлеймани на летище в Багдад. Националната телевизия на Иран обяви по време на излъчването на погребението, че е обявена награда от $80 милиона за главата на Тръмп.

Като причина беше изтъкнато, че в Иран живеят 80 милиона души. Техеран обеща да отмъсти за убийството на Сюлеймани, смятан за втория по сила човек в Ислямската република. Той ръководеше елитните сили на Иран, а освен това определяше и външната политика на страната.

Убийството на иранския генерал при въздушен удар на САЩ в Багдад създаде сериозен риск за мира и стабилността в района, заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу. Японският премиер също изрази безпокойствието си. „Напрежението в Близкия изток се засилва. Дълбоко съм обезпокоен“, заяви Шиндзо Абе, посочвайки, че страната му ще разположи войски в Близкия изток.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар