Иран: Тръмп е вреден за приятелите си

в Свят

Настоящата американска администрация е най-лошата в историята на страната. Това заяви иранският президент Хасан Рохани, цитиран от РИА Новости.

Според него американското правителство създава неприятности дори на собствените си граждани. Администрацията на президента Доналд Тръмп проведе значително по-крайна политика спрямо Иран. „Не сме мислели, че там ще има правителство, което подкрепя терористи и се занимава с мошеничество. Тази администрация има повече негативи, от която и да е друга. Те създават проблеми на своите съюзници и приятели. Това е поведение, което не трябва да се приема“, заяви Рохани.

Тръмп лично настояваше за излизането на своята страна от иранското ядрено споразумение. ЕС защитава споразумението, като Иран настоява за по-явни действия.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар