Искате пари от нас и ни карате да се чувстваме виновни за вашата мръсотия, която ни убива!

в България

Всички откачиха по климатичните промени и чистотата на въздуха.

От Гретхен, за която имам усещането, че умерено родителско насилие в ранна детска възраст щеше да й намести чакрите, до даскалицата Данчето, която се прави на интересна.

Тази вечер разбирам от новините, че щели да се въвеждат стикери за екологичността на колите и в някои дни тези автомобили нямало да се допускат до центровете на градовете! Ей, всички са ви изпускали на главите като малки. То бива, бива, ама бивол за мезе не бива!

Първо, да не мислите, че само центровете на градовете са замърсени? Второ – това означава ОЩЕ ПАРИ плащани от хората за стикерчетата ви. И на бас, че след като се плати стикерчето, никой нищо няма да прави.

А истината е друга и вие не искате да знаем къде е заровен трупът, нали? Истината е, че ДЪРЖАВАТА ЗАМЪРСЯВА. Не колите и не печките. Замърсяват ТЕЦ-овете, които горят договореният от вас боклук от цял свят. Замърсяват строителите, които разнасят кал и мръсотия из цели квартали. Виновни сте, защото от зеленината в градовете, която пречистваше въздуха, не остана нищо, за да си усвоите комисионните, разрешихте всяко местенце да се застрои.

А в общинските фирми по чистотата и концесионерите, са парите. Всеки, работил в община, ще ви каже, че там най-много се краде за черните партийни каси. Налива се в каца без дъно. За тези пари градовете с четка за зъби би трябвало да ги чистят всеки ден. Но пък колко са специалистите, които могат да пресметнат реалните разходи? Колко милиона във всеки по-голям град се дават за чистота? А чисто ли е? Нямам такива впечатления за почти никой български град. А калта и прахоляка са навсякъде. И вместо модерни средства, женици от недосегаемите с метлите пренасят мръсотията и прахоляка от едно място на друго и най-вече във въздуха.

Колко пъти се мият улиците, бе, Данче просто? Елементарно е, ако се мият поне веднъж в седмицата всички улици, замърсеността на въздуха ще падне наполовина поне. Ако вместо кал, в общинските имоти засадите трева и поне храсти, няма да се разнася от тях калта и прахоляка. Намерете озеленител професионалист, който да каже какви дървета да се засадят, че да няма толкова много листа по улицата. Ама не ви пука, нали? Усвоявате пари!

И искате пари от нас и ни карате да се чувстваме виновни ЗА ВАШАТА МРЪСОТИЯ, КОЯТО НИ УБИВА!

Адв. Елена Гунчева, Фейсбук

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар