Какво означава „Ден на Европа“ приятели?.. Отвъд демагогията и популизма…

в България

Какво означава "Ден на Европа" приятели?.. Отвъд демагогията и популизма... Отвъд демагогията и популизма.

Какво означава „Ден на Европа“ приятели? Всъщност, нищо. Една лицемерна поза, която трябва да прикрие разочарованието на някои европейски икономически лобита от разгрома на хитлеро-фашизма.

Кой в крайна сметка победи нацистите? Германия ли? Франция? Великобритания? САЩ?

Да не би България, Италия, Испания, Гърция, Белгия или някоя друга държава членка на Европейският съюз да е победила хитлеро-фашизма, но да е станало толкова тайно, че никой да не е разбрал?

И да не би случайно Полша или днешна Украйна да са победили нацистите?
Advertisement

Денят на ЕВропа, господа, е отровен плод на европейската демагогия и популизъм.

Задачата му е да прикрие истинския празник, а именно военният разгром на хитлеро-фашизмът, произведен именно в ценрална Европа и икономически подпомаган от САЩ.

Нима Япония, която днес възвръща милитаристичния си характер не е същата, която беше верен военен партньор на най-смъртоностната военна машина в света – германската. Каква беше целта на тази машина?

Да реализира световно господство чрез използване на военна сила и пълно етническо прочистване.

Каква празнува ЕВропа днес?

Николай Марков

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар