Колко печелят чужденците в Швейцария

в Новини

Чужденците в Швейцария печелят колко гражданите на Конфедерацията. Това изводите от доклад на държавния секретариат по икономическите въпроси – Seco. Той обхваща периода 2010-2018 г. Специалистите от Северна и Западна Европа, които по правило са с висока степен на образование и оттам с по-големи шансове да заемат по-високи позиции, печелят средно с 13.5% повече, отколкото швейцарските си колеги. Но ако сравнението се направи на база фактори като възраст, ниво на образование, сектор, опит и ниво на отговорност, разликата е едва 2%.

Работниците, които идват от Южна Европа печелят 18.7% по-малко от швейцарците, или с 4.3% ако се направи база за сравнение с горепосочените фактори.

Служителите от Източна Европа, които като цяло са с висока квалификация, но които по данни на Seco, често работят не по специалността си, печелят 9.8% по-малко от швейцарците, или с 5.9%, ако се вземат под внимание горните фактори.

Чужденците, които идват от държави извън Европейския съюз печелят с 18.8% по-малко от швейцарците.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*