Корнелия Нинова: Гигантска манипулация и лъжа е, че БСП ще прави коалиция с ГЕРБ!

в България

Гигантска манипулация и лъжа е, че БСП ще прави коалиция с ГЕРБ!

Най-важното, че голяма част от българите се отърсиха от страха и апатията и излязоха на протест през лятото.

ГЕРБ са напълно изчерпани, те нямат капацитет да променят нещо. Не могат да предложат нищо ново. ГЕРБ предлагат още от същото.

През тези четири години БСП показа, че може да се бори с тежки зависимости и задкулисие, че можем да скъсаме със скритите договорки.

Голяма част от обществото иска промяна, а БСП вече е показала, че може да направи тази промяна.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в сутрешния блок на БНТ.

НОВА СИТУАЦИЯ В ДЪРЖАВАТА

В тази предизборна кампания има поне три различни неща, които могат да направят БСП първа политическа сила, подчерта тя.

„Най-важното е, че много голяма част от гражданите се отърсиха от страха и от апатията, че нищо не зависи от тях и излязоха с лицата си на протеста през лятото. Това е голяма крачка напред, това не беше възможно преди четири години. Второто за държавата е, че ГЕРБ е абсолютно изчерпан като политики, не могат да предложат нищо ново, никаква промяна, предлагат още от същото, никакъв капацитет, нямат компетентност да променят нещо и това влиза в колизия с първото. И третото различно, което е за партията – през тези четири години БСП направи сериозна промяна вътре в себе си“, анализира ситуацията си Нинова.

Според нея, като партия БСП е показала чрез „тежка промяна“, че могат да се борят със задкулисието и зависимостите.

„Така, както искаме да управляваме. Да скъсаме с модела на лични договорки, лични интереси на използване на партията и на държавните институции за лична облага. Тези три неща събрани накуп мисля, че дават различна картина“, счита Нинова.

Единствената партия, която може да промени управлението в България, е БСП, подчерта тя и добави: Ние сме автентичната опозиция.

ПОЛИТИЧЕСКОТО ЕГО И ЛИПСВАЩАТА МЪДРОСТ

По повод разговорите, които социалистите инициираха с други партии за провеждане на честни избори, Нинова заяви, че в сегашните извънпарламентарни партии има хора, които са били част от модела от последните години.

„Вероятно егото на някои от лидерите попречи да се появи политическа мъдрост“, каза още Нинова. Не спомена името „Демократична България“, но даде да се разбере, че говори за тях. Думите й бяха и по повод странните твърдения на Елена Йончева напоследък, че Нинова готви коалиция с ГЕРБ.

„Когато бяхме категорична опозиция и не се съгласихме да бъдем част от този модел, тези хора бяха от другата страна. Там има хора, които бяха част от този модел – вицепремиери, министри, други хора на други постове. През тези четири години, когато ние бяхме категорична опозиция, тези хора бяха от другата страна. Отнасям се с уважение към всяка извънпарламентарна партия, но е факт, че единствената партия, която може да промени управлението, е БСП“, каза още тя

„Ние протегнахме ръка не за коалиция, не за управление, а за честни избори. Това е в основата на държавността. Беше важно да го направим, за да върнем доверието на хората, че техният глас ще бъде зачетен.
Уви, не се прояви политическа мъдрост. За такова решение се иска държавническо мислене”, каза още Нинова.

„За ГЕРБ силата през всички тези години е разделението и противопоставянето. Няма протест, който да не е бил разделен и противопоставен. Така беше с тютюнопроизводителите, така беше с майките, с лекарите на първа линия. Нашата сила, на тези, които казваме, че искаме да променим модела, трябва да е в обединението“, допълни още Нинова.

КОАЛИЦИЯ С ГЕРБ – НИКОГА!

Гигантска манипулация и лъжа е, че БСП ще прави коалиция с ГЕРБ, подчерта председателят на партията, по повод плъзнала интрига, че БСП може да да се коалира следизборно с днешните управляващи.

Тя припомни, че пред ЦИК е казала, че партията ще решава за следизборни коалиции след допитване в партията. И това се изтълкувало от някои като възможност за коалиция и с ГЕРБ.

„Очаквах тези хора да реагират по-умно. А те използваха тези мои думи, за да започнат внушенията, че ще правим колация с ГЕРБ. Кой се изплаши от това изречение? Изплашиха се тези, в чиито глави още отсега се върти голяма коалиция с ГЕРБ. Аз знам настроенията в партията – ако има допитване 99,99% от симпатизантите и членовете на БСП ще кажат: „Никога коалиция с ГЕРБ”, те знаят и моето мнение.

Допитването означава никога коалиция между БСП и ГЕРБ. Аз си познавам партията”, подчерта Нинова и добави, че задкулисието винаги се плаши от това хората да бъдат питани.

НЯМА ВОЙНА С ПРЕЗИДЕНТА

За отношенията си с президента Нинова повтори: „Казахме публично, че няма война между БСП и президента. Казах, че не съм изненадана от кандидатурата му за втори мандат. Сега не е времето да говорим за президентски избори. В момента издигаме кандидати за депутати, а не за президент. Прекалено се засили тази манипулация, с която се прави опит да се отнеме алтернативността на БСП.

Гледайте действията ни – за тези 4 години, каквото кажем по закони, президентът ги връща с вето и ние го браним. Виждате ли някъде разминаване в политиките между БСП и президента? Защо се търси интрига там, където няма?”, попита тя и повтори отново: Нямаме разминаване в политиките с президента. Няма война между нас!

„Не обвързвам резултатите от изборите с издигане на кандидатурата за президент. „Каквито и да са резултатите, ще си номинираме кандидати за президент и вицепрезидент, ще си извървим пътя. Много структури реагираха и подкрепиха Радев. Не е времето, защото в момента номинираме депутати. Това е единствената бележка. Прекалено се засили тази манипулация”, коментира още тя.

И отрече излязла в медиите информация, че тя ще е кандидатът на социалистите за президент.

ЛИДЕРЪТ ДАВА ПРИМЕР И ВЛИЗА В НАЙ-ТЕЖКАТА БИТКА

„Не е решено дали аз ще съм премиер, ако БСП е първа политическа сила, това ще го решаваме след изборите”, добави Нинова.

Лично тя е избрала да се яви на парламентарните избори в Пловдив като предизвикателство, което отива на достойния лидер. Именно там се очаква битката да бъде тежка и сериозна. Това е личен пример, който лидерът трябва да даде.

НЯМА ОТСТЪПЛЕНИЕ ЗА СР МАКЕДОНИЯ

Кампанията тръгва с интриги, а не с това кой какво предлага. Ето, темата за бедността, защо не говорим за увеличаващото се неравенство. Имаме предложение как да решим този проблем. През данъчната политика могат да се смекчават неравенствата, обясни Нинова.

Тя настоява да се промени концепцията на българското здравеопазване.

В сферата на образованието се наливат много средства, но никй не обръща внимание на съдържанието на образованието, не се отчита какво учат нашите деца.

Държавата е абдикирала от образованието, дала е на частни колективи да пишат учебниците. Ние искаме държавата да прави учениците, да не се подменя историята, да не се изключват българските класици, подчерта лидерът на БСП.

По въпроса за Македония тя каза, че РСМакедония не може да стане член на ЕС за сметка на националните интереси на България.

За Навални Нинова подчерта, че това е вътрешен проблем на Русия.

За АЕЦ „Белене“ – да, да се развива ядрената енергетика в България, е категоричната позиция на председателя на БСП.

СРУТИЩЕТО „ГЕРБ“ НИ ТЕГЛИ НАДОЛУ

„Срутището „ГЕРБ“ продължава да ни теглят надолу, трябва да го спрем – това е ключовият въпрос за България“, подчерта лидерът на БСП.

Някои хора в БСП работят да загубим изборите, за да търсят реванш след прекия избор, разкри Нинова.

Тя заяви, че в БСП има вълна за прием на нови членове. За няколко месеца са издадени над 1000 електронни членски карти. Това ме радва, не скри Нинова.

До 4 април трябва да дадем надежда и вяра на хората, че промяната е възможна, да спрем страха от третата вълна на пандемията, да дадем самочувствие на българите и те да излязат да гласуват свободно и без страх – това е голямата цел на България – честен вот и промяна! Това бяха последните думи на председателя на БСП и нейния призив към избирателите.

Източник: Епицентър.БГ

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар