Кузман Илиев: Застрашаваме валутния борд с вдигане на задълженията на държавата

в България

Кузман Илиев: Застрашаваме валутния борд с вдигане на задълженията на държавата Застрашаваме борда с нарастването на задълженията на държавата.

Това заяви икономистът Кузман Илиев в „Лице в лице“ по bTV.

„Истинският проблем в момента е какво правим със задлъжняването на държавата. Задълженията ни се натрупват в един голям дълг и Германия вижда това. Едва ли те ще са съгласни да плащат нашите задължения. На този фон еврозоната ще ни се види като райска градина. Ние не минаваме през кризата, а я задълбочаваме, има риск за борда“, предупреди Кузман Илиев.

Министерството на финансите наистина подготви три варианта на бюджет, заяви икономистът Георги Кадиев. Първият вариант предвиждаше дефицит предвиждаше 6,6 дефицит. Служебното правителство направи най-лесното – оставаме бюджета от тази година, оправяйте се. Това заяви Георги Кадиев в „Лице в лице“ по bTV. „Това е огромен гаф на БНБ“, заяви още Кадиев относно действията на БНБ по повод изготвения анализ. По думите му БНБ е направило грешка, като е дало анализа на само на една партия, която е против еврото.

Трябва да създаваме нови ядрени мощности, е мнението на Кузман Илиев. „Властта да прояви политическа отговорност и евтината енергия да остава в България“, смята той. „Най-добрата икономическа мярка е сформиране на редовно правителство“, коментира Георги Кадиев.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар