Ловеч не одобри нови данъци

в Новини

Общинските съветници в Ловеч не одобриха повишаването на данъците върху недвижимите имоти, такса смет и автомобилите. С 13 гласа „За“, 12 гласа „Против“ и 5 „Въздържал се“ не бе прието предложението за одобряване на разходите през 2020 г., за осигуряване на дейностите по събиране и транспортиране на битови отпадъци до съоръжения и инсталации за тяхното третиране, третиране на битовите отпадъци в съоръжения, и инсталации и поддържане на чистотата на териториите на обществено ползване в населените места, и селищните образувания в общината.

С 11 гласа „За“, 14 гласа „Против“ и 6 „Въздържал се“ не бе приет новият размер на такса битови отпадъци за 2020 г. С 13 гласа „За“, 12 гласа „Против“ и 5 „Въздържал се“ бе отхвърлена и новата наредба за изменение и допълнение на Наредба за местните данъци в Община Ловеч.

Предложенията съдържаха минимално увеличение на ставките, които не са променяни от много години.

„След това гласуване ни чака рестриктивна финансова година с доста лишения и ограничения. Това ни лишава от допълнителни средства за чистота, сигурност и повишаване на възнаграждения“, коментира заместник-кметът на Община Ловеч Цветан Георгиев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*