Мая Манолова: Срещу ВиК национализацията

в България

Мая Манолова: Срещу ВиК национализацията


Манолова: Хората са готови да блокират пътища и си искат общинските ВиК дружества и са готови на протести. Сформират се инициативни комитети и хората ще излязат да си защитават водата.

Изземват се функции на общините от държавата и така се заговори за централизирана корупция, която и така се заговори за Държавна ВиК – монопол, заговори се за държавни бензиностанции и така централизацията води до онова усещане за корупция. Говори се за водна криза, но само се говори, но не се предлагат конкретни мерки. Няма прозрачност нито публичен дебат. Не става ясно какво стана с онази тръба за 30 милиона за язовира в Перник. Комплексни са проблемите и все с корпоративни интереси. Кой управлява вецовете, изсичат се горите в вододайните зони и покрай реки и водоеми, като добавим и лошата водопреносна мрежа и сложим всичко това на масата решения няма, а напротив фактите показват, че водната криза ще се задълбочава.

Дали това е престъпно управление или некомпетентност облечена в корупция ще стане ясно, защото ревизия рано или късно ще има. Нарушава се едно изконно право на Българските граждани, погазва се конституция и европейски норми – правото на достъп до питейна вода и правото на благоприятна околната среда. За последните година и половина правителството наля над 2 милиарда лева във водният сектор и парите изтичат непрозрачно. И така на практика публичният ресурс се харчи непрозрачно, а инициативните комитети и гражданите не трябва да знаят как се харчат тези пари.

Прозрачност няма, но има и отказ гражданите да контролират тези процеси. Рано или късно ревизия ще има и ще стане ясно кой престъпно е бездействал и кой е виновен за водната криза. „Изправи се.БГ“ и Мая Манолова няма да спрат да задават въпроси докато не получим всички ние яснота, докато не получим всички ние равен достъп до чиста питейна вода.

Държавата в лицето на Борисов продължава да дискриминира свободата на словото и всичките ни изконни права. Мая Манолова призовава за общ фронт за запазване на изборите и следене на изборните процеси, защото всички сме свидетели на изборните манипулации от ГЕРБ. Мая Манолова декларира, че няма да има коалиция с ГЕРБ и ДПС, тя застава твърдо на страната на хората и призовава всички да участваме в тези демократични избори, който предстоят!

Вижте още от bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар