Не пенсионерите са изяли държавата, безкрайни са облекченията за работодателите

в България

Не пенсионерите са изяли държавата, безкрайни са облекченията за работодателите Не може да се замразяват доходите на хората, независимо работещи или пенсионери, в тази ужасяваща криза, защото държавата не може да събере приходи от там, където има средства.

Ние сме с 10% данък печалба за бизнеса, най-ниският в ЕС. Ние имаме безкрайно много облекчения за работодателите и твърдим, че пенсионерите са изяли държавата! Това е цинично! Това заяви Ваня Григорова.

Ако някой няма куража или има идеологически тежнения, които му пречат да запълни бюджета, то затова не са виновни тези, които работят за минимална работна заплата“, коментира още икономическият съветник на КТ „Подкрепа“ Ваня Григорова в Bulgaria ON AIR.

Тя беше категорична, че държавата не събира достатъчно приходи и затова има дупка в бюджета.

„Бюджетът има две страни – приходи и разходи. Увеличават се цените, увеличават се пенсии и заплати, намери начин да го компенсираш. Този счетоводен подход от държавата е много порочен и мързелив“, добави Григорова.

Гостът подчерта, че потреблението намалява и посочи каква е причината за това: „Инфлацията се генерира от алчността на големите компании, това е причината за все по-нарастващите цени“.

Икономическият съветник в БСК доц. д-р Щерьо Ножаров посочи пред Bulgaria ON AIR като една от основните причина за дупката в бюджета решението на НС за актуализацията му от лятото на 2022 г., в частта за увеличаване на приходите от ДДС.

Днес пред КЗП синдикатите ще проведат ефективна стачка с искане за увеличаване на заплатите.

„Част от средствата могат да дойдат от затваряне на вратички, които са ненужни. Връщането на ДДС за ресторантите не е драматично, можем без салата „Цезар“ в ресторанта, но ще ни бъде трудно, ако не можем да си купим хранителни стоки от магазина“, даде пример Григорова.

Ножаров пък предрече отлив на инвеститори, ако бъдат въведени планираните мерки спрямо бизнеса. Също така призова за скорошно присъединяване на страната ни към Еврозоната и добави, че „до присъединяването към Еврозоната няма основание да бъде променян фиксираният курс към еврото“.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар