Нидерландското семейство Кайзер след палежа на фабриката им: В България е така! Дано не ни убият

в България

Нидерландското семейство Кайзер след палежа на фабриката им: В България е така! Дано не ни убият Фабрика бе запалена в габровското село Враниловци.

Неин собственик е нидерландецът Патрик Кайзер.

В годините е имало многократни заплахи срещу тях и служители на фирмата. Запален е и друг техен автомобил в София през 2017 година. Подобен случай е имало и във Варна.

Претърпяхме ужасен инцидент. Това е пълно унищожаване на една вървежна фирма в България. Надявам се всички институции да реагират и да арестуват извършителите на този ужас, който се случи.

Това коментира Кайзер пред БНТ.

Благодарен съм, че няма пострадали хора при пожара и трябва да подчертая изключително бързата реакция на пожарникарите от Габрово, да не стане по-голяма трагедия, посочи той.

„Ние даваме сигнали. В годините имаше и други инциденти. Не бяха само заплахи. Имаме вече един палеж през 2017 година. Досега няма разкрити извършители. Постоянно нещо се случва, но никой не обръща внимание. Още сме в шок, защото не очаквахме такова нещо. Ще опитаме да осигурим на екипите възможност да работят. Дано не посегнат на някой на живота ни“, каза Кайзер.

В ранните часове на неделя двама души са хвърлили коктейли Молотов и подпалват халето и автомобилите. Всичко е станало много бързо. От записите се виждат двама души. Целта е фирмата ни да приключи дайността си, коментира съпругата на собственика Марияна Кайзер.

Нашата работа е да събираме старо олио и го даваме като суровина за преработка за биодизел. Намесата на пожарната беше много адекватна. Надяваме се извършителите да бъдат установени. Трябва да кажа, че става въпрос за системно злонамерено отношение, посочи тя.

Фирмата е една от трите в България, които развиват този бизнес.

Почва от една фабрика и се развива в цялата страна.

„Тормозът е систематичен. Тормозят ни чрез институции и по този начин. Става въпрос за агенция по храните. Нещата в България се случват по този начин. Създаваш един бизнес. Наливаш пари и в един момент някой идва. Първият случай беше в Банско.“, посочва Марияна Кайзер, пред Нова тв. „Запалиха автомобила ни в Бъкстон през 2017 г.“, обясни тя.

„2015 година бях привикан от шефа на Агенцията по храните и ми беше казано, че ако продължавам ще ни закрият.“, каза служител на фирмата.

Такъв случай има и във Варна.

30 души работят за фирмата.

Запаленият бус струва 85 хиляди евро.

От фирмата са изпратили писмо до главния прокурор и до Нидерландския посланик.

„Ние искаме да просперираме в България. Ако искаме да правим бизнес в Нидерландия ще правим бизнес в Нидерландия. На коректните фирми трябва да им се помага, а не да се унищожава дейността ни. „, каза Марияна Кайзер.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар