Нова хакерска атака срещу Гърция, подозира се… Турция

в Свят

За нова хакерска атака срещу гръцки правителствени сайтове, за която се подозират турски хакери, съобщава ежедневникът "Катимерини".

Атаката, втора в рамките на една седмица, е била регистрирана вчера вечерта и е била насочена срещу интернет страниците на министерствата на вътрешните работи, на външните работи и на корабоплаването, на полицията, на противопожарната служба, на главния секретариат за информационни системи, както и срещу страницата на министър-председателя.

При предишната атака отговорността чрез фейсбук поеха турски хакери. При вчерашния инцидент извършителите не са получили достъп до данни, а функционалността на сайтовете е била възстановена бързо. Хакерите са се ограничили да създадат виртуални посещения на сайтовете, които са ги извели извън строя.

"Та неа" съобщава на първа страница за настояването на Турция Гърция да демилитаризира 16 острова в Егейско море. Според вестника чрез изказването на министъра на отбраната Хулуси Акар Анкара косвено поставя предварителни условия, за да се съгласи на арбитраж на Международния съд в Хага по споровете си с Атина за континенталния шелф и изключителната икономическа зона на двете страни.

Вестникът цитира и изказването на гръцкия министър на отбраната Никос Панайотопулос, който в отговор на претенциите на Акар заяви: "Това, което е заплашено, не се демилитаризира".

ado.vbg.slave(9);

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*