Нов рекорд на летище „София”

в Новини

За пръв път летище „София” посрещна 7-милионен пътник. Това е 22-годишната Вики Алмог. Тя пристигна с полет на израелската авиокомпания Ел Ал от Тел Авив. По стара българска традиция беше посрещната с хляб и сол под звуците на солисти от Оркестъра за народна музика на БНР с ръководител Димитър Христов и деца от танцов-фолклорен състав.

Алмог получи подарък ваучър за пазаруване в безмитните магазини и комплимент от авиокомпанията. „Посрещаме 7-милионния пътник! Зад този рекорд се крие много работа на различни служби – летищен оператор, наземно обслужване, Гранична полиция, Митница, РВД и всички други, които се грижат за комфорта и бързото обслужване на пътниците ни.“, каза Владимир Рапонджиев, изпълнителен директор на „Летище София“ ЕАД и допълни, че привличането на по-голям пътнически и товарен трафик е една от основните цели на ръководството и за нейното постигане се работи целогодишно.

От софийското летище се лети до 57 дестинации, обслужвани от 22 авиокомпании. В полетното разписание бяха добавени четири нови маршрута – Щутгарт, Дюселдорф, Марсилия и Ийст Мидландс, а 2 нови авиокомпании – Eurowings и Lauda Motion започнаха редовни полети.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар