Нормалните държави по света вземат адекватни мерки, защото не ги управляват некадърни престъпници

в България

Още два дена до края на извънредното положение.

Правителството, вместо да мисли за икономически мерки и как да помогне за преодоляването на проблемите, мисли единствено как да запази властта си и инвестира в пиар, вместо в икономиката.

И всичко това изглежда още по-фрапиращо на фона на адекватните мерки, които вземат нормалните държави по света, които имат късмета да не ги управляват некадърни престъпници.

Например Канада и Индия забраняват чуждите инвестиции, за да предотвратят преминаването на националната си икономика в ръцете на чужди държави. Докато нашенската мутра подскача до небето от радост, когато някой иска да купи български бизнес и се радва, все едно яйце му белят. И го представя като някакъв личен свой успех, че е довел инвеститори, а всъщност по-опасно нещо няма и много държави в света го осъзнават. Нашите баламурници обаче дори не се сещат за подобно нещо. Не че някой чужд инвеститор се е затичал, като знае как ще го изнудват тук и какви подкупи ще трябва да плаща на мафията, за да може да работи.

Испания дава по 400 евро на квадратен метър жилище или до 60 % от покупката на нов дом, ако е единствен за семейството. Безвъзмездна помощ! Тези, които живеят под наем и са по-бедни, получават по 900 евро на месец безвъзмездно от държавата!

Мароко и Канада намаляват основните лихвени проценти на банките, за да облекчат хората. Дори Армения освобождава от данъци и такси хотелите, ресторантите и местата за почивка за срок от една година. Япония дава по 925 долара на бедните безвъзмездно.

На този фон, Онуй се хвали, че държавата добре се справя и ще дава ваучери до 100 лева на граждани за почивка в хотелите! И дава кредити, ама не на всички. Тоест помощи – тц, освен тези на Домусчиев и прочие аверчета на Онуй.

По света държавите се справят с кризата с адекватни мерки. Там гражданите знаят, че държавата се грижи за тях и няма да ги остави в беда. У нас – катастрофата е гарнирана с навикванията и обидите на Онуй към гражданите, че са нещастници и тулупи, а мисирките отразяват новината с възторг!

Адв. Елена Гунчева, Фейсбук

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар