Осъдиха на смърт петима заради убийството на Хашоги

в Свят

Саудитска Арабия осъди на смърт петима души, замесени в убийството на журналиста Джамал Хашоги, предаде Би Би Си.

През месец октомври миналата година саудитският журналист беше убит по брутален начин в саудитското консулство в Истанбул. Трупът не е намерен и до днес. Турция обвини властта в Рияд за бруталната екзекуция.

Други трима пък са получили ефективни присъди, разкри прокуратурата в кралството. Кралското семейство в Рияд отрича то да е поръчало убийството, въпреки че доказателствата водят именно към това. Разследващите са убедени, че подобно убийство не може да бъде извършено без знанието на управляващите.

Джамал Хашоги критикуваше властта в Рияд и заради опасения за сигурността си избяга да живее в Щатите. Той бе колумнист в едно от най-престижните издания. Хашоги беше убит, след като отиде в консулството в Истанбул за изкарване на брачни документи. Разследването установи, че специален екип килъри е бил предварително изпратен, за да осъществи плана.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар