Откраднати монети от музей за близо милион евро

в История


В началото на годината са откраднати монети от Словашкият национален музей в Братислава. Измина почти една година и няма задържани за това.

Информацията бе гръмко оповестена от Словашките медии. Ръководителят на полицейското разследване Михал Зейф потвърди за липсващите исторически монети от музеят в Братислава. Става дума за антични и по-скъпи стойностни монети, които лесно могат да се продадат на черният пазар.

Говорителят на министерството на културата Павол Чорба заяви културното ведомство, че ще се въздържат от изявления, докато трае полицейското разследване. Има ли шанс континентална мафия?

Краде ли се от музеите в България и после се потулва всичко като се преписва вината на починали служители от музеите. Дълги години се обвиняваха иманярите, но най-големите количества на антики са в музейните фондове. Дали министър Минеков е запознат с липсите – кражбите от музейните фондове и ще предприеме ли нещо ние не знаем? В началото на 2020 година в Словакия гръмна този скандал – този криминален акт. В България обаче никой не пита какво се случва.

Медиите не са критични, а министрите са тези, които трябва да контролират да не се случва това – да няма корупция, да няма кражби. Медиите отразяват всякакви събития свързани с гръмките археологически открития до новини от чужбина дори за някой запалил се влак, но истината се крие, а министрите мълчат удобно. Нали правят ревизия на предните, но по темата с окрадените фондове всички мълчат угодно и си стоят на министерските кресла удобно.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар