От Белград: ЕС е минало, без Русия Сърбия няма бъдеще

в Свят

От Белград: ЕС е минало, без Русия Сърбия няма бъдеще Европейският съюз /ЕС/ е част от миналото. Сърбия няма място там.

Приятелството ни с Русия е от най-голямо значение. Без него рискуваме Сърбия да изчезне физически от картата на света.

Това каза сръбският министър на вътрешните работи Александър Вулин, който се счита за един от най-доверите лица на президента Александър Вучич, предаде БГНЕС.

„Президентът Вучич е държавник, който води сметка за интересите на Сърбия. Той няма нужда да се изповядва пред медиите и политиците и да разказва какво ще предприеме.

Той трябва да се грижи за Сърбия и сърбите, независимо от това къде живеят те. Вярвам в неговите решения и знам, че той никога няма да загуби достойнството си.

В него мога да вярвам, защото никога не е взел решение във вреда на Сърбия“, каза Вулин в интервю за проправителствения „Вечерние Новости“.

По повод на критичния доклад за напредъка на Сърбия от страна на Европейската комисия Вулин казва следното: Не знам какво по-естествено има от това да кажеш: Няма, Няма и Няма!, когато от теб искат да признаеш Косово, да се отречеш от Република Сръбска и да въведеш санкции срещу Русия.

„Според мен приятелството с Русия е от най-голямо значение. Без него рискуваме Сърбия да изчезне физически“

„Нито един, който е обичал Русия, не е мразил Сърбия. Но, за сметка на това, всеки, който мрази Русия, мрази Сърбия. Връзките с Русия, Китай и други свободни държави, които ни приемат без изнудване и рекет, са бъдещето на Сърбия“, смята още той.

„Европейският съюз като обединение е част от миналото. Със загубата на политическата си независимост страните от ЕС се превърнаха в територия, а не в държави“, подчертава още дясната ръка на Вучич.

По отношение на Косово и предложението на Париж и Берлин за разрешаването на този въпрос, Вулин казва следното: Само подялбата, само физическото разделение с албанците.

Само ясно очертана граница ще попречи на създаването на „Велика Албания“. Тогава на дневен ред ще се постави въпроса и за обединението на сърбите.

Вулин нарича косовският премиер Албин Курти „страхливец, който е готов да взима решения, които предизвикват насилие“. „Напълно съм убеден, че албанците ще се опитат със сила да превземат северната част на Косово“, каза още вътрешният министър на Сърбия Александър Вулин.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*