Паси: Генни и киберпрестъпления може да се окажат следващата световна война

в България/Свят

„Следващият мащабен световен конфликт може да бъде и на територията на генетиката.

Генетичните престъпления са част от престъпленията на бъдещето, както и киберпрестъпленията.

Те могат да се превърнат в терена на следваща голяма световна война“. Това каза за предаването „Тази неделя“ по БТВ бившият външен министър Соломон Паси, пише Inews.bg.

По думите му опасни също са и нерегулираните със закон дронове и космически дейности. От години настояваме пред българското правителство да се приеме закон за космическите дейности, които са рисковани, но стават все по-евтини, уточни Паси.

„Когато говорим за големите рисково от новите технологии е това, че се подмладяват участниците. Тоест, потенциалната възраст на бойците, които ще могат да управляват дронове, за което няма да има нужда от военни бази, са тийнейджъри на 12-14 години, които са добри геймъри“, уточни бившият външен министър.

Според Паси Космосът е зона на действие, където ядрените установки и космически дейности могат да бъдат една от най-опасните амалгами на действия.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*