Пациенти, прекарали коронавирус, могат да се заразят с нов щам

в Свят

Главният учен на Световната здравна организация (СЗО) Сумя Сваминатан заяви в петък на брифинг за пресата, че научните изследвания показват, че хората, заразени с коронавирус, не са непременно имунизирани срещу новите варианти на вируса, предаде News.bg.

"Понастоящем получаваме съобщения за хора, които се реинфектират с нов вариант на вируса и има съобщения от Южна Африка, които предполагат, че хората, които са имали предишна инфекция, могат да се заразят отново", каза д-р Сваминатан.

Изявлението е на фона на дискусии дали ваксините COVID-19 действат срещу вирусните мутации. Към днешна дата в целия свят са регистрирани над 108 милиона случая на вируса. Повече от 2,3 милиона души са починали след заразяване с вируса в световен мащаб.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар