Петков с тежко обвинение към Слави: Стараехме се да опазим парите от ИТН, за да не бъдат откраднати – годишно се крадат по четири милиарда лева

в България

 Петков с тежко обвинение към Слави: Стараехме се да опазим парите от ИТН, за да не бъдат откраднати – годишно се крадат по четири милиарда лева Поредно тежко обвинение към ИНТ отправи бившият премиер Кирил Петков – оказало се, че в правителсвото всички пазили държавните пари да не отидат в хората на Слави Трифонов, за да не бъдат откраднати.

„След 2 октомври ще се уверим, че Министерството на регионалното развитие и благоустройството е при „Продължаваме Промяната“, заяви Кирил Петков в Добрич.

Той отчете като грешка отстъпването на МРРБ на партия „Има такъв народ“.

„С БСП и „Демократична България“ можехме да работим, но със Слави – през цялото време се стараехме да опазим парите да не бъдат откраднати и беше точно в регионалното министерство“, каза той.

По думите му пари в държавата има, но годишно се крадат по четири милиарда лева.

За да се удвоят пенсиите на хората, са необходими „само 1,2 милиарда“ и ако формацията успее да довърши започнатото преди седем месеца, „900 лева може да бъде минималната пенсия до четири години“, смята Петков.

„Първата ни стъпка ще бъде г-н Рашков най-накрая да стане шеф на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество“, каза още бившият премиер.

„Когато го предложихме, всички казаха „не“, но колкото повече чувате вой от другата страна, толкова явно сме на по-правилния път“, каза още лидерът на „Продължаваме Промяната“.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар