Писмо до премиера: Наясно ли сте, че и децата с увреждания растат?

в България

Аделина Банакиева участва в протестите на майките на деца с увреждания срещу избора на Валери Симеонов за зам.-председател на Народното събрание.

Наричат я жената кауза заради социалните каузи, с които е ангажирана.

В началото на месеца данъчните затвориха склад в Панчарево, в който Банакиева събира дарения за педиатрията в София – възглавници, завивки и чаршафи. От началото на годината това е втората дарителска акция на „Екип Лайкучка“, както го е кръстила организаторката, за бедстващото здравно заведение.

Вчера тя написа отворено писмо до премиера, министрите на здравеопазването и социалната политика и комисията срещу дискриминацията. Дневник го препечата от профила й във „Фейсбук“, съобщава Дневник

До Бойко Борисов – министър-председател на Република България

До МЗ – на вниманието на Кирил Ананиев

До МТСП – на вниманието на Бисер Петков

До Комисията за защита от дискриминация

Господа, като участник във всички протести на майки на деца с увреждания, като човек с чувство за гражданска отговорност и правещ и невъзможното за облекчаване на живота на децата и хората с увреждания в държавата,
си позволявам, на прага на идващите празници, да ви попитам:

– Вие наясно ли сте, че всеки трети пост в социалните мрежи е просия за лечение или рехабилитация или помощно средство?

– Вие наясно ли сте, че хей там наоколо –

в Европа, за една година и половина се сменят по 4 инвалидни колички на дете с увреждане?

– Вие наясно ли сте, че камиони с помощни средства стотна употреба от Европа идват тук и деформират още повече и без това болни деца?

– Вие наясно ли сте, че на тийнейджър с детска церебрална парализа (ДЦП) му се „полага“ помощно средство на всеки 3 г.?

– Вие наясно ли сте, че децата растат? (представете си, дори и децата с увреждания растат)

– Вие защо не опитате да си държите децата и внуците по 3 г. в едни обувки, а смятате, че един позиционен стол или инвалидна количка не умаляват?

– Вие наясно ли сте, че по света тези помощни средства се дават според нуждите,

дават се не от някоя фирма която гледа да продаде това което е внесла, а от социален ЕРГОТЕРАПЕВТ, който да е достатъчно компетентен да съобрази динамиката в развитието и растежа на пациента.

– Вие наясно ли сте колко деца допълнително увреждате и се оперират от сколиоза и какво ли още не, вследствие използване на неподходящи за конкретния човек помощни средства?

АКО случайно не сте наясно с някой от горните въпроси и нямате компетентни лица, които да ви ги разяснят – аз поемам ангажимент да ви осигуря едно групово посещение от майки с прилежащите им деца с колички и да ги попитате дали помощните средства, които се “ раздават“ в държавата, са подходящи и качествени, да ви разяснят как се събират пари за подходящи и да ви покажат документи колко струват тези подходящи помощни средства.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*