Повишени мерки за сигурност в центъра на Берлин

в Свят

Повишени мерки за сигурност са предприети в центъра на Берлин. Причината е днешната конференция, на която световни лидери ще дискутират изострената обстановка в Либия. На нея ще участват руският президент Владимир Путин, турският му колега Реджеп Ердоган, генералния секретар на ООН Антонио Гутериш и други.

Спрян е градският транспорт към службата на федералния канцлер. По р. Шпрее патрулират полицейски катери. Улиците в района на Бранденбургската врата са пусти – по тях има повече полицаи, отколкото жители и туристи. За момента не е затворен входът към историческата сграда на Райхстага.

Пресцентърът, в който са настанени журналистите, отразяващи срещата, се намира на 1 км от мястото на събитието.

По-рано германските власти заявиха, че за сигурността на събитието ще се грижат близо 4000 полицаи, като 1500 от тях са командировани от други провинции.

Особени мерки са предприети също така в района на берлинското летище „Тегел“. За днес са планирани няколко демонстрации. Две от тях са срещу посещението на президента Ердоган.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар