Помпео прекрати интервю след въпрос за Украйна

в Свят

Американският държавен секретар Майк Помпео рязко прекрати интервю за NPR, след като му бяха зададени въпроси за Украйна. Той е запитал репортер дали американците се интересуват от Украйна и може ли журналистът да намери страната на картата.

След като репортерът го е направил, на интервюто е сложен край. Също така е използвал нецензурни изрази. От Държавния департамент не са коментирали. По-рано стана ясно, че Помпео ще е на посещение в Киев между 30 януари и 1 февруари, предаде News.bg.

Администрацията на президента Доналд Тръмп бе разтърсена от скандала с изтеклите доказателства за натиск над Украйна. Твърди се също така, че отстраненията бивш посланик на САЩ в Украйна Мари Йованович е била следена незаконно.

Самият Помпео твърдеше, че не знае нищо по случая. Според разкрито ново видео, Тръмп настоява Йованович да бъде отстранена, а на срещата присъства бизнесменът Лев Парнас. Досега Тръмп твърдеше, че не познава Парнас. Срещу Тръмп тече процедура по импийчмънт. Помпео трябва да бъде основен свидетел.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*