Пореден опит на ЕК да ни вкара в общия „Капан за режим на тока“ на нямащите достатъчно еленергия поради „зелените им кретенизми“

в Свят

Пореден опит на ЕК да ни вкара в общия „Капан за режим на тока“ на нямащите достатъчно еленергия поради „зелените им кретенизми“ Пореден опит на ЕК да ни вкара в общия „Капан за режим на тока“,на нямащите достатъчно ел.енергия поради „зелените им кретенизми“ и закриването на ядрените и топлоелектрическите си централи.

Всички знаем,че България има два-три пъти повече ток,отколкото консумира.
Какъв режим на тока, негодници?

Целта е най-вероятно да го откраднат,чрез борсата или чрез принуда към „евроатлантическа солидарност“.

Предвижда се от ЕК,всяка страна доброволно да ограничи потреблението си на ток в пикови часове, за да намалеела нуждата от производство на енергия, а от друга – стойността на сметките,е записано в намеренията на срещата!

Европейските министри на енергетиката, които се събират в днес,петък за втори път извънредно за месец заради високите енергийни цени, щели да одобряват пакет от спешни мерки за намаляване на сметките.

Предложените от Европейската комисия ограничения в потреблението и облагането на свръхпечалбите на производителите на енергия, се смятат за договорени,но само в болното евроатлантическо съзнание на Урсула,Шолц и още десетина говорещи глави!
Няма нищо такова,няма единство нито за тавана на цената на газа,нито за нефта,нито за въглищата.

Вчера Орбан категорично им заяви,че Унгария ще блокира всякакви енергийни санкции в новия пакет на ЕС, планирани от Урсула и пробутвани в осмия кръг от санкции на Европейския съюз срещу Русия, ако те съдържат енергийни санкции.

„В момента за пределната цена на газа дори не са близо до консенсус“,съобщи Ройтерс.

Сега,евро-атлантически издърпаха нечии уши и Урсула иска да откачи американския газ и препоръчва „да се върже“ само цената на руския природен газ.

Обаче според по-рано подписалите ценовият таван трябва да засяга всички газови сделки на едро.Това писмо е подписано от 15 министри на енергетиката, представете си и българският, до еврокомисаря Кадри Симсон.

Според подписалите ценовият таван трябва да засяга всички газови сделки на едро и никой газ не е изключен,дори и „недосегаемия“ американски. / Йордан Халачев

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар