Почина най-големият приятел на България Томислав Балабан!!!!

в Свят

Почина най-големият приятел на България Томислав Балабан!!!! Сбогом приятелю!!! Томислав Балабан Бог да те прости!!!

Черни облаци се надвиснаха над Охрид тази вечер, умря най-голямата охридска легенда, умря човек, който беше символ на новата история на Охрид, почина Томчо Балабан.

Той ни остави, както живееше, бързо, оставяйки всички, които го познавахме, без дума, със сърдечни болки, съкрушени от скръб.

Да, знам, че същият „Спрете дъжда“ вече няма да се пее, вече няма да пеем песните от Лили Иванова, той отиде там при любимата си Мардж, точно както беше изпята в песента на Копров на Охридските трубадури „Песен за Томчо Балабан“ Gj.

Да, душата на Охридската чаршия няма да бъде същата, на онази охридски павета, където ще трябва да чакаме. Томе ще се появи отнякъде, винаги весел, позитивен. Бохем с голямо сърце, това сърце за три свята, което е в живота си се е борил с много по-големи и страшни неща, отколкото сега от проклетата световна инвазия.

Томислав Балабан почитател на Владимир Путин и приятел на Красимир Каракачанов

Томчо Балабан бе лична охрана и съветник на Тито.

Томчо Балабан градеше духовни мостове между Северна Македония и България .

Целият си живот пораснах толкова близо и толкова далеч до чичо Томе знаехме много неща, които трябва да помним, да си казваме добри и лоши, да търсим съвет, когато имам най-голяма нужда от него, просто човек, който имаше голяма доброта в душата си и страхотен мъдрост в мозъка му, човек, от когото бихте могли да научите най-скъпото, житейско училище.

Винаги елегантен, премерен, с остър ум, човек, който обръщаше внимание на всяко свое движение, всяка дума, но от друга страна, безстрашно смел, човек, който никога не навеждаше глава, дори когато най-големите държавници бяха пред него, ако беше Томчо Балабан.

Томислав Балабан с Атанас Стефанов и Борис Анзов

Чичо Томе беше виден социален и политически работник. В трудовия си живот той изпълнява редица държавни функции, беше директор на няколко компании в SRM и една от най-заслужилите за пробив на строителни компании от Македония, в Полша, Либия, Чехия, Източна Германия.

Чичо Томе беше адвокат по професия и дългогодишен председател на Охридския съд, но ще бъде запомнен като човек, който не е причинил зло на никого. След пенсионирането си той продължава да работи в адвокатската кантора на сина си Емил Балабан, винаги весел и винаги подвижен.

Рядко може да се намери човек като Томчо Балабан, който имаше толкова много приятели, но честен за целия свят, просто където и в каквато и страна да пътуваше Томчо, той винаги беше приветстван от своите искрени приятели. Томчо Балабан има особена заслуга в преговорите за независимост на Македония след разпадането на СФРЮ.

Томчо Балабан почина днес на 84-годишна възраст след кратко двудневно заболяване, но остави след себе си син, дъщеря, внуци, приятели, които се гордеят, че Томчо е баща, дядо, роднина, приятел.

Вече нищо няма да е същото. Почивай в мир чичо Томе, почивай там с праведника, знам, че той беше безкрайно влюбен в леля Мардж, ще бъдете отново заедно и ако има живот на другия свят, а аз вярвам, че има, знам, че вие ще го изпее на леля Мардж и там „Спри дъжда“, знам, че там те очакват безброй искрени приятели, почивай в морето, велик човек.

Последно сбогом и от „Приятели на Русия и православен свят“ и “ Що е маке все е Юнак“почивай в мир приятелю!

Амин

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар