Президентството към сглобката: Още в записа от май казахте: „Местните избори ще са с наше МВР“. Затова искате смяна на главния секретар!

в България

Президентството към сглобката: Още в записа от май казахте: „Местните избори ще са с наше МВР“. Затова искате смяна на главния секретар! Освобождаването на главния секретар на МВР ще обслужи интереси, различни от обществените.

Това се съобщава в позиция, разпространена от прессекретариата на държавния глава във връзка с отправените въпроси за внесеното в президентската институция предложение за освобождаване на главния секретар на МВР.

Мотивите към предложението за отстраняване на главен комисар Петър Тодоров от поста главен секретар на МВР са изцяло политически и са продължение на пълномащабната чистка в тази институция.

Посочените аргументи за липсата на организация и контрол върху дейностите на МВР са в остро противоречие с Докладите за дейността на МВР за 2022 г. и първото полугодие на 2023 г. на самото Министерство на вътрешните работи.

В собствените си доклади МВР отчита по-добри резултати и по отношение на регистрираните, и при разкритите престъпления, сочи позицията на държавния глава.

Искането за отстраняване на главния секретар на МВР обаче напълно се припокрива със записа на партийното събрание на „Продължаваме промяната“ от месец май т.г., в което уволненията в системата за сигурност са мотивирани с целта „местните избори ще са с наше МВР“.

Българските граждани и медиите могат да изискат и да се запознаят с Докладите за дейността на МВР за 2022 г. и първото полугодие на 2023 г., в които професионалната дейност на институцията е оценена на базата на конкретни данни и статистически показатели.

Така те ще могат сами да преценят каква е истинската причина за искането за отстраняване на главния секретар на МВР.

Държавният глава счита, че освобождаването на главния секретар на МВР в този момент ще обслужи единствено интереси, различни от обществените.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар