Президент под прицел

в Свят

Бразилските органи на реда арестуваха 25-годишен мъж, заподозрян, че е подготвял атентат срещу президента Жаир Болсонаро. Това съобщи сайтът "Агора нотисиас", като цитира източници от военната полиция, предаде ТАСС.

По техни данни става дума за служител на една от фирмите, ангажирани с почистването на военно учебно заведение в град Трес Корасойс, щата Минас Жераис. Болсонаро участвал там в церемония по връчване на дипломи, когато бил задържан заподозреният.

По-рано мъжът поместил в социалните мрежи снимки с коментари, застрашавали според властите националната сигурност. Например фотос, направен в учебното заведение, бил придружен с думите: "Тук започва поредица от истории, в които съм внедрен в една вълча бърлога, по-точно в бразилската армия". Има и видеоклип, на който заподозреният точи дръжката на четка за зъби, заявявайки, че готви "нож за Болсонаро".

На разпит той потвърдил, че е качил съответните постове, но според него искал да се пошегува. Заявил, че не членува в никаква организация или политическа група.

През септември 2018 г. Болсонаро, тогава все още кандидат-президент, бе ранен с нож на среща с избиратели в Югоизточна Бразилия, лежа над три седмици в болница и претърпя две операции.

Полицията задържа тогава на местопрестъплението 40-годишен безработен, признат по-късно за невменяем и настанен в психиатрично заведение.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар