Проблеми у дома за Урсула фон дер Лайен

в Свят

Германският депутат от "Зелените" Тобиас Линднер съобщи пред ДПА, че е подал жалба заради изтрити данни от мобилен телефон, използван от бившия германски министър на отбраната, а сега председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Жалбата се отнася до съмнения за унищожаване на документи.

За изтриването на данните от мобилния телефон се разбра по време на заседание при закрити врата на парламентарна комисия, разследваща предполагаеми нередности при назначаването на външни IT-експерти от министерството на отбраната, по времето когато Фон дер Лайен е заемала поста министър.

Министерството на отбраната заяви, че данните от телефона са били изтрити във връзка с "инцидент със сигурността", а Фон дер Лайен е получила нов мобилен телефон.

През януари в резултат на голяма кражба на данни в Германия, на страница в Туитър бяха публикувани личните данни на стотици публични личности, включително художници, журналисти, канцлера Ангела Меркел и тогавашния министър на отбраната.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*