Продавачка на пуканки от Пловдив разгроми НАП в съда

в България

Продавачка на пуканки спечели съдебна битка срещу Националната агенция по приходите и успя да спести 500 лева глоба, наложена от данъчните, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

На 16 март т.г. служителите от пловдивската дирекция на НАП отишли да си купят пуканки от щанда на улица „Патриарх Евтимий“.

По време на проверката било констатирано, че търговката не е осигурила съхраняването на паспорта на касовия апарат в обекта.

За нарушението бил съставен акт с 500 лева глоба, а попарената продавачка на пуканки отбелязала, че има възражения и депозирала писмени такива.

Пред съда тя обяснила, че щандът не е стационарен и няма как документите да бъдат съхранявани в обекта поради опасност да бъдат увредени при силен дъжд.

Тя добавила, че не обърнала внимание на техническия работник, че трябва обектът да бъде отбелязан като нестационарен. Впоследствие обаче били направени нужните корекции и обектът бил променен, с което отпаднало задължението му да съхранява паспорта на място.

Съдът преценил, че случаят е маловажен, а данъчните би следвало да не налагат наказание, а само устно или писмено предупреждение. Поради тази причина и актът бил отменен.

Решението подлежи на касационно обжалване пред административния съд.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар