Прокуратурата се прави на дръж ми шапката за Барцелона, но спецсъдът извършва репресии по съпружеска линия

в България

Спец съдът се показа не като съд, а като помощник на прокуратурата и съучастник в репресии.

Бившият министър Нено Димов може да е кух и противен, но няма никаква разумна причина да го държат в ареста.

Мотивите на съда да го остави в ареста, защото „може да извърши ново престъпление“ са като виц. Досегашното му престъпление беше, че е подписвал графици за разходите на язовирите, а какво ново може да извърши, като вече не е министър?

Даже няма да го пуснат на пропуска в министерството.

Съпругата на Божков е в ареста само защото е съпруга на Божков. Самият съдия от спец съда обясни, че тя е най-близкия му човек, можела да укрие доказателства и така да извърши престъпление. Тоест – тя не е извършила престъпление, а можело да извърши. Да скрие някоя къща? Тя ли му управлява бизнеса? Или това е просто репресия по съпружеска линия.

И на фона на това българската прокуратура се прави на дръж ми шапката за аферата с Барцелона. Само малко от нещата с онези фирми да беше извършил Нено Димов или съпругата на Божков, щяхме да чуем гръмовни обвинения и подробни репортажи по телевизията със схеми, графики, обяснения и интервюта. А сега всеки ден като сладкопойни чучулиги от екрана чуруликат харизани, харалани, колевци, каролевци и т. н. да замазват положението с аферата в Барцелона.

Иван Бакалов, Фейсбук

Спец съдът се показа не като съд, а като помощник на прокуратурата и съучастник в репресии. Бившият министър Нено Димов…

Публикувахте от Ivan Bakalov в Четвъртък, 27 февруари 2020 г.

<

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Бултимес Инфо!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.