Радев заплаши да наложи вето на бюджета, ако Пеевски и Борисов не озаптят Асен Василев

в България

Радев заплаши да наложи вето на бюджета, ако Пеевски и Борисов не озаптят Асен Василев Свидетели сме на серия от авантюри в областта на финансите.

Много ясно предупредих, че хрумването за енергийната вноска ще декапитализира „Булгартрансгаз“ – това коментира пред журналисти в Бургас президентът Румен Радев.

„Само за месец дружеството натрупа 260 млн. лева дълг. Постъпления в бюджета няма, а това решение ни дискредитира и пред нашите европейски партньори. Но недопустимо е и намерението на министъра на финансите за разпродаване на държавния поземлен фонд. Тази земя е стратегически ресурс, тя касае нашата национална продоволствена сигурност и не може да бъде пиляна за текущи бюджетни нужди, нито да служи като компенсация за невъзможността да се управляват държавните финанси. Освен това отваря широко и възможност за злоупотреби“, подчерта държавният глава.

Радев призова разумните политици от всички партии да пресекат тази авантюра. Посочи, че досега президент не е налагал вето на държавния бюджет, но ако парламентът не озапти министъра на финансите, той не изключва и такъв вариант.

Радев изрази своята благодарност към всички екипи от различни структури и звена на Българската армия и доброволци, които „не чакаха от изпадналата в ступор държава, а взеха в свои ръце инициативата за справяне с тежкото положение“.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар