Радев: Партията на Мария Габриел спаси Иван Гешев

в България

Радев: Партията на Мария Габриел спаси Иван Гешев Президентът на България Румен Радев отправи тежки критики към ГЕРБ.

Поводът беше изявлението на номинираната за премиер Мария Габриел, която обяви, че ако оглави редовен кабинет, ще внесе искане в Министерски съвет за освобождването на главния прокурор Иван Гешев от поста му.

„Внезапният порив на госпожа Галриел да поиска отстраняването на Иван Гешев трудно предизвиква в мен възторг. Когато през 2019 година върнах предложението на ВСС за назначаването на господин Гешев за главен прокурор, квотата на партия на госпожа Габриел го преизбра и то с мнозинство, с единодушие.

Когато поисках оставката на Иван Гешев, партията на госпожа Габриел не само го подкрепяше, тя беше в колаборация с него.

Когато преди две години назначения от мен служебен министър на правосъдието поиска отстраняването на Иван Гешев със същите мотиви, квотата на партията на госпожа Габриел го спаси отново единодушно“, каза Радев от Южна Африка, цитиран от Нова Тв.

„Затова в момента виси един много важен въпрос, дали заявката на госпожа Габриел е плод на закъсняло с три години престъпление на катарзис или на определен интерес на хората, които стоят зад госпожа Габриел.

България загуби три години, в които внесените от моите служебни правителства в прокуратурата множество сигнали за мащабни злоупотреби, прашясват.

Корупцията е неразкрита, чувството за справедливост е смазано, а политическия процес е заприщен.

Аз силно се надявам бъдещият премиер на България да узрява своевременно за важните за България решения“, допълни Радев.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар