Радев: С кого да свикам КСНС? С хората от записите и техните ортаци от тъмните политически сенки ли

в България

Радев: С кого да свикам КСНС? С хората от записите и техните ортаци от тъмните политически сенки ли Много остро е тежко нападна президентът Радев управляващото мнозинство.

От връх Шиипка държавният глава изтъкна, че “кабинетът използва всеки свой собствен провал като възможност за заграбване на още власт”.

Радев заяви, че няма да свика КНСН, защото е в ущърб за националната сигурност да заседава с “хората от записите и техните тъмни политически сенки”

“Явно Конституцията пречи на управляващите в тяхното желание за повече власт и е очевидно за всички, че те страдат от властова булимия“, атакува изпълнителната и парламентарна власт Румен Радев.

Българите очакват отговори каква е ролята на Алексей Петров в стъкмяването на коалицията, какви постове са му обещавани, заяви след тържествата на Шипка президентът Румен Радев. Той коментира за пръв път убийството на бизнесмена.

Радев спря при медиите след като произнесе емоционална реч, в която заяви, че “3-ти март е червената линия на нашето търпение” по повод заявките на управляващото мнозинство за промени в конституцията и смяна на националния празник.

“Потвърждава се максимата, че държавата е слаба, когато мафията е силна. С поведението си властта тласка обществото към хаос и насилие. Публикуват се черни списъци на граждани и журналисти, потискат се медиите, призовава се към цензура, овладяват се МВР и службите за опорочаване на изборите и за тяхното използване за користни политически и икономически цели, посяга се на Конституцията”, бяха точните думи на Радев под историческия връх.

“Лумпенизира се политическия дебат с агитки и заплахи. Мисля, че българите очакват отговори каква е ролята на Алексей Петров в стъкмяването на коалицията, какви постове са му обещавали, от кого и при какви условия”, продължи той.

Президентът заяви, че България има нужда от обединяване срещу похищението на демокрацията и европейското бъдеще на страната.

Запитан ще свика ли Консултативния съвет по национална сигурност, президентът отговори риторично – с кого? В КСНС заседават премиерът, силовите министри и лидерите на парламентарнопредставените политически сили.

“С хората от записите и с техните ортаци от тъмните политически сенки ли да го свикам? Не мисля, че това е от полза за националната сигурност.

“Явно кабинетът използва всеки свой собствен провал като възможност за заграбване на още власт. Според мен това е настъпление срещу демократичния баланс, заложен в Конституцията и закона. Явно Конституцията пречи на управляващите в тяхното желание за повече власт и е очевидно за всички, че те страдат от властова булимия“, коментира пред журналистите Румен Радев.

След това Радев отново се върна на темата за националния празник.

“Искам да заявя, че 3-ти март е каузата, която обединява милиони българи. Всички сънародници със съвест, памет и решимост да живеят в свободна, европейска и суверенна България. Всички, които милеят за страната, всички хора с достойнство и демократично мислене ще кажем “не” на разграждането на държавните и духовни устои на България.

Вярвам, че няма да допуснем съсипването на държавата, в която живеем и вярвам, че всички ние няма да позволим на безотговорни политици да се упражняват върху честта и достойнството на хората”, каза президентът.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*