Радев с първи унищожителен коментар за държавата и мафията след разстрела на Алексей Петров

в България

Радев с първи унищожителен коментар за държавата и мафията след разстрела на Алексей Петров Потвърждава се максимата, че държавата е слаба, когато мафията е силна.

С поведението си властта тласка обществото към хаос и насилие. Публикуват се черни списъци на граждани и журналисти, потискат се медиите, налага се цензура.

Това заяви след тържествена церемония по повод 146-ата годишнина от Шипченската епопея президентът Румен Радев.

„Лумпенизира се политическия дебат с агитки и заплахи. Мисля, че българите очакват отговори каква е ролята на Алексей Петров в стъкмяването на коалицията, какви постове са му обещавали, от кого и при какви условия“, каза още той.

Президентът заяви, че България има нужда от обединяване срещу похищението на демокрацията и европейското бъдеще на страната.

„Искам да заявя, че Трети март е каузата, която обединява милиони българи. Всички сънародници със съвест, памет и решимост да живеят в свободна, европейска и суверенна България. Всички, които милеят за страната, всички хора с достойнство и демократично мислене ще кажем „не“ на разграждането на държавните и духовни устои на България.

Вярвам, че няма да допуснем съсипването на държавата, в която живеем и вярвам, че всички ние няма да позволим на безотговорни политици да се упражняват върху честта и достойнството на хората“, допълни държавният глава.

„Всяка година изкачваме Шипка, за да отдадем почит към българските опълченци и войните от императорската армия на Царя Освободител, които в августовските жеги на 1877 г. отстояха нашето право да имаме държава. Вече век и половина възкръснала България е на картата на Европа. Всички ние тук, на върха, милионите граждани на републиката, сме българи и европейци по рождение, история и култура. Онези, които никога не идват на Шипка вярват, че да си европеец означава да се отречеш от това да бъдеш българин. Това е саморазрушителен комплекс“, заяви президентът.

По думите му е пагубна заблуда, че „да си европеец означава да си задраскаш историята, да се присмиваш на традициите, да се срамуваш от знамето и да иронизираш родолюбието“.

„Непростима безотговорност е да предаваш идеали, в които са вградили живота и делото си поколения българи – идеалите на нашите възрожденци, на Левски, Ботев и Гоце Делчев. Днес тук, пред Паметника на свободата, сме се събрали да заявим, че след „епопеята на забравените“, няма да допуснем онези, които винаги липсват тук, на върха, да ни натрапят „епопея на зачеркнатите“, да манипулират историческата памет, да посягат на български светини и да се чудят как през годините да изхвърлят Вазов от учебниците“, каза още в словото си държавният глава.

„Днес казваме „стига“. Трети март е червената линия на нашето търпение“, заяви Радев.

„Европейска България има бъдеще, само когато сложим край на политическото безочие, което сее разкол и паразитира върху разделението, което търгува с всичко българско за своето оцеляване“, добави той.

По думите му страната ни се нуждае от единение около държавността, историята и националното достойнство, около демократичните завоевания и свободите на гражданите.

„Скъпи сънародници, днес казваме „не“ на пълзящата цензура, на доносничеството, на подмяната и скандалите, чрез които се прокарва проект за похищение на Конституцията. Той предвижда България да се управлява от политици, за които българското гражданство е подробност, а политиката е конкурс по сервилност. Казваме „не“ на опитите за разграждане на държавността, чрез превземане на институциите за користни, политически и икономически цели. Днес слагаме край на обратното броене на разпада и заявяваме, че България ще пребъде“, заяви президентът.

Той добави, че страната ни ще е република на свободни и равноправни граждани, които сами решават своето бъдеще.

„Днес националното самосъзнание и гражданската енергия са призвани да защитят духовния и държавен упадък на България. Народното движение няма да допусне Трети март да бъде заличен, националната ни памет – изтрита, а българската държавност – разградена“, каза още Румен Радев.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

*