Радев: Тодоровден е символ на волния порив на българина към свободата

в България

Радев: Тодоровден е символ на волния порив на българина към свободата Президентът Румен Радев участва в отбелязването на Тодоровден в пловдивското село Царацово.

На конната база „Фригопан“ държавният глава участва в официалното откриване на състезателния сезон по конен спорт.

Той заяви, че днешният празник е символ на волния порив на българина към свободата.

Събитието започна с тържествен водосвет, а в рамките на празничната програма бяха пресъздадени обичаите за Тодоровден, които включват и традиционни надбягвания с коне – кушии.

„За мен е удоволствие и чест да бъда ваш гост днес и да ви поздравя по случай Тодоровден – един от най-тачените български празници.

Редица са обичаите и традициите, които нашият народ е съхранил през вековете, но именно със своята колоритност и автентичност кушиите са един от най-обичаните празници.

Те са и нашата връзка с предците ни.

Нашите предци именно с изкусната си езда са печелили славни победи. Този празник е символ и на волния порив на българина към свободата.

Този светъл празник на прага на пролетта е и надежда за нов живот.

Нека този празник носи вяра и надежда на всички нас за по-добри времена за България и за нашите млади хора“, заяви държавният глава и благодари на присъстващите, че възпитават младите хора на родолюбие и любов към традициите.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар