Рашков: Някои депутати не знаят за какво са в НС

в България

Рашков: Някои депутати не знаят за какво са в НС Някои народни представители се оказали абсолютно неподготвени по материята, по която се опитват да вземат някакво отношение.

Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков на отчет за работата и реформите в МВР.

„Това, което съобщиха колегите, е в пълно противоречие и напълно опровергава необективните, злонамерени критики и оценки към МВР.

Министерството, в частност министърът, политическото ръководство, виждате ли – не се било справяло с реформите в МВР.

Какво показва това – че тези хора са в парламента, една част от тях, повече от година, или една година – те просто не знаят за какво са в НС, след като те не познават работата на отделните ведомства, които всеки петък контролират”, посочи министърът.

„Както виждате, реформи в МВР са предприети, извършват се и някои от тях са завършени.

На фона на твърденията, че реформи в МВР не се извършвали, защото министърът нямал смелостта да извърши реформите. Друг е въпросът, че реформи не се извършват за ден, седмица или за месец, след като 20 години нито един ръководител в МВР не се е замислял за структурата на това министерство дали отговаря на съвременните условия. Диспропорциите, които са натрупани във времето са толкова крещящи, че не можем да ги отминем с бездействие, както се е правело досега”.

„Правителството и ръководството на МВР – което беше формирано през декември – станахме свидетели на разнопосочни изказвания.

Вероятно ще наблюдаваме такива и през следващите дни. Онези битки, които се развиват в чисто политическата сфера се отразяват на всички министерства и в частност и на МВР.

Дават се най-често произволни оценки, издаващи непознаване на работата на МВР и оценки, обслужващи единствено политическите тези, които се застъпват от една или друга политическа партия“, подчерта Рашков.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Вашият коментар